Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csak a dízelesek reménykedhetnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár a nemzetközi dolláros jegyzésárak tovább emelkedtek a hét második felében, a finomított termékárak visszavettek az emelkedés tempójából, így most a forint erősödése szolgálhat az autósok örömére. Ez most a benzin árának változatlanságához elegendő, míg a dízel esetén legfeljebb 2-3 forintos árcsökkentés képzelhető el, bár az árak szinten tartása sem lenne meglepő.

A hét második felében már a 108 dolláros szint felett cserélt gazdát a Brent árfolyama, ennek ellenére a finomított termékek jegyzésárai alig emelkedtek. A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai közül a benzin esetében látott 1,2 százalékos emelkedés és a dízel esetén tapasztalt 0,3 százalékos csökkenés közül mindössze előbbi indokolna mérsékelt áremelést - írta a Portfolio.hu.

Ezen most a hazai fizetőeszköz erősödése segíthet, a forint a múlt heti 228,9-es átlagos szintekről a héten 225,6-ig erősödött a dollárral szemben, ami kedvez a hazai autósoknak. A fentiek eredőjeként a benzin forintban mérve 0,2 százalékos visszaesést, míg a dízel 1,7 százalékos csökkenést produkált, amiből csak utóbbi indokolhat áresést.

A hét második felében látott elmozdulások alapján jövő hétfőn a dízel esetén 2-3 forintos áresésre kerülhet majd sor, míg a benzin ára most jó eséllyel nem változik. Az sem zárható ki hogy a dízel ára sem változik.