eur:
392.77
usd:
366.02
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Az FHB és a Magyar Posta közös irányítása alá kerül a díjbeszedő

Stratégiai együttműködést kötött az FHB Jelzálogbank és a Magyar Posta, ennek keretében a két fél irányítása alá kerül a Díjbeszedő Holding (DBH), továbbá az FHB részesedést szerez a Magyar Posta Befektetési Zrt.-ben - derül ki a Magyar Posta pénteki közleményéből.

A Díjbeszedő Holdinghoz tartozik egyebek közt az elektronikus számlázási és díjfizetési rendszert üzemeltető Díjnet Zrt. A rendszerhez számos közüzemi szolgáltató csatlakozott, amelyeknek ügyfelei az elektronikus díjfizetést választva az interneten egyenlíthetik ki közüzemi számláikat.

A Magyar Posta közleménye szerint "a társaság számára kiemelt jelentőséggel bír egy olyan piacon való megjelenés, mely a hagyományos csekkalapú díjfizetés alternatíváját jelenti, ezen a piacon pedig a Díjnet Zrt. ma piacvezető". "További kitörési pont a saját jogú befektetési szolgáltatási képesség piacvezető technológiára épülő, költséghatékony és gyors megteremtése, illetve ezek szinergikus hatásainak kihasználása."

Az üzletrész és részvény adásvételi tranzakciókhoz kapcsolódóan - amelyekkel a DBH az FHB és a Magyar Posta irányítása alá kerül - a felek egyrészt aláírnak egy szindikátusi szerződést, várhatóan július 31-ig. Ez tartalmazza a stratégiai együttműködést, amelynek keretében összehangolják üzleti tevékenységüket a közös irányítású vállalatokra vonatkozóan.

Másrészt a felek részvénycserével megvalósuló további tulajdonszerzésekben is megállapodnak. Eszerint az FHB 50 százalékos - közvetett - részesedést szerez a jelenleg a Magyar Posta kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Posta Befektetési Zrt.-ben. Ez a társaság a postákon szándékozik az ügyfelek részére befektetési szolgáltatási termékeket értékesíteni, illetve ilyen jellegű szolgáltatásokat nyújtani.

A tranzakció zárása 2013. szeptember 30-ig várható.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×