Csaknem egymilliárd forintos fejlesztést zárt le a Continental

InfoRádió / MTI
2013. július 2. 17:03
Csaknem egymilliárd forintos fejlesztés zárul le a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyén, aminek köszönhetően 123-mal nőtt a gyár létszáma - tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a vállalat 2010-ben nyert el 377 millió forintot kutatás-fejlesztési kapacitás erősítésére, az Új Széchenyi Terv keretében; a 942 millió forintos beruházás most zárul le.

Ennek keretében az idén februárban új tesztlaboratóriumot adtak át, valamint mérőeszközöket, műszereket, számítógépeket, mérés-adatgyűjtést szolgáló szoftvereket és laboratóriumi tesztberendezéseket szereztek be - ismerteti a közlemény.

A projekt során új K+F munkahelyeket hoztak létre: 2010 végén még 231 mérnököt foglalkoztattak, a projekt keretében 58 új munkatárs foglalkoztatását vállalták, ezzel szemben mostanra 354 mérnök dolgozik az 1552 fős cégnél.

A cég szerint ezzel az ország legnagyobb, vidéken működő autóipai fejlesztési központját mondhatja magáénak a Continental.

A most befejeződött kapacitásbővítés az elektronikus fék- és menetstabilizáló rendszerek (ABS, ESC) és ezek komponenseinek (kerékfordulatszám-, gyorsulás- és perdületszenzorok) fejlesztését szélesebb spektrumon teszi lehetővé a magyarországi központban - közölte a Continental.

A közlemény szerint a Continental Automotive Hungary Kft. összesen közel 15 milliárd forint értékben valósít meg beruházási és munkahely-teremtési programot 2009 és 2014 között budapesti és veszprémi gyárában, hét projekt keretében. A bővítésekhez kétmilliárd forint támogatást vesz igénye európai uniós és kormányzati forrásokból, és a két telephelyen összesen 477 új munkahely megteremtését vállalta.

A fékrendszereket, hajtó- és futómű-komponenseket és rendszereket, gépjárműabroncsokat, műszaki elasztomer-termékeket gyártó Continental tavaly 32,7 milliárd euró forgalmat bonyolított, 46 országban 173 ezer embernek ad munkát. Magyarországon hat telephellyel és egy értékesítési ponttal rendelkezik, és több mint hatezer embert foglalkoztat.