Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kormány minden eszközzel támogatja az M43-as autópálya meghosszabbítását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a kormány minden eszközzel támogatja az M43-as autópálya meghosszabbítását a határig. Lázár János a Széchenyi Programiroda tavaszi konferenciáján arról is beszélt, hogy befejeznek hármat Makovecz Imre építész hátrahagyott munkái közül, és hazaszállítják a sevillai világkiállításra készült magyar pavilont is.

Lázár János hangsúlyozta, hogy a kormány nagy erővel dolgozik, minden eszközt felhasznál, hogy gyorsan megépüljön az M43-as határig tartó szakasza. Emellett hiányzik egy Makót elkerülő út is, ezért a kormány számára javaslatot készít a megépítésére és a kivitelezés 2014-benel kezdődhet.

Beszédében fontosnak nevezte, hogy az organikus épített örökség Magyarországon a kultúra része legyen, ezen belül kiemelt figyelmet kap Makovecz Imre életművének és hagyatékának ápolása és megőrzése. Ezért a kormány nevében felvette a kapcsolatot a Makovecz-irodákkal, és felmérték, hogy a tervező milyen munkái maradtak befejezetlenül a halála után. Ebben három ilyen terv vidéki településeket - Komárom, Szekszárd és Makó - érint.

A dél-alföldi településre két terv maradt meg, egy városi könyvtár és a fürdő kiegészítéseként egy új épületrész. A politikus bejelentette, javaslatot terjeszt a kormány elé arról, hogy 2013-2014-ben miként valósíthatók meg Makovecz Imre tervei Makón, Szekszárdon és Komáromban.

Emellett a kormánynak az a terve, hogy Makovecz Imre hagyatékának megőrzése és ápolása érdekében a sevillai világkiállításra épült magyar pavilont lebontják, és Budapesten újra felépítik. Az épület jelenleg funkció nélküli és kihasználatlan - tette hozzá.