eur:
392.84
usd:
367.97
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Fogyasztóvédelmi intézkedéscsomag a bankváltás elősegítésére

Fogyasztóvédelmi intézkedéscsomagot dolgozott ki a bankváltás elősegítésére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A hatóság a pénzintézeteknek körlevélben határozta meg az elvárt gyakorlatokat, a fogyasztók figyelmét pedig ügyfél-tájékoztatókban hívja fel a bankváltás lehetőségére.

A PSZÁF szerint a számlatermékek és kapcsolódó szolgáltatások díjainak emelkedése miatt felértékelődött a bankváltás jelentősége, de a tapasztalatok szerint az érintett ügyfelek közül kevesen élnek a lehetőséggel. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a pénzügyi intézmények tájékoztatási gyakorlata számos esetben nem kielégítő.

A közlemény azt is hangsúlyozza: a teljes bankváltáshoz minden egyéb, a bankszámlához kapcsolódó szerződést fel kell mondani. A felügyeleti körlevél szerint ha az ajánlást elfogadó intézmények nem teljesítik az elvárásokat, az tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősülhet.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×