eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Procter & Gamble negyedéves profitja 6,4 százalékkal nőtt

Több mint hat százalékkal nőtt a Procter & Gamble profitja üzleti évének harmadik negyedében eladásainak a növekedése, a végrehajtott áremelések, valamint a költségek csökkentése nyomán.

A világ legnagyobb fogyasztásicikk-gyártójának szerdai közlése szerint az adózott eredmény 2,57 milliárd dollár, részvényenként 88 cent volt a január-március közötti három hónapban. Ez 6,4 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbi 2,41 milliárd dollár, részvényenként 82 cent profitot.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 94 centről 99 centre emelkedett.

Az értékesítési árbevétel 2 százalékkal 20,6 milliárd dollárra nőtt.

A cég korábban 90-96 cent részvényarányos egyszeri tételek nélküli profitra és az eladások 4-6 százalékos csökkenésére számított.

A vártnál jobb eredmények alapján a társaság szerdán minimálisan felfelé módosította a június végével záródó üzleti év egészére vonatkozó eredmény-előrejelzését. A várható részvényarányos profit alsó határát két centtel 3,96 dollárra javította fel, miközben felső határként továbbra is 4,04 dollárt vár részvényenként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×