Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Éjszakáznak az adóhivatal revizorai - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik - írja a Magyar Nemzet. Az európai középmezőnyben tanyázik a magyarországi "megsebzett generáció": idehaza jelenleg a 15-24 éves korosztály 29 százaléka nem talál állást - olvasható a Népszabadságban.
Népszabadság:

Az európai középmezőnyben tanyázik a magyarországi "megsebzett generáció". Idehaza jelenleg a 15-24 éves korosztály 29 százaléka nem talál állást. A válság miatt már nem versenyképes a pályakezdő-munkabér.

Élet Menete: "Tanultunk a múltból"
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg Budapesten a vészkorszak áldozataira emlékező Élet Menetét. A rendezvényre szóló meghívó hangsúlyozta, hogy az életmentőknek is emléket kívánnak állítani: mindazoknak, akik az üldözöttek védelmében szembeszálltak a népirtó politikával, a náci erőszakkal. A szervezők bizonyos értelemben eltértek a hagyományoktól, és politikusokat ezúttal nem kértek fel arra, hogy beszédet mondjanak.

Magyar Nemzet:

Csaknem másfél milliárd forintos kár érhette két ingatlanalap befektetőit - köztük az államot is -, miután hét magánnyugdíjpénztár vélhetőleg értéktelenné váló befektetési jegyeket adott át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak a 2011. évi nyugdíjreform keretében. A lap úgy tudja, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feljelentést tett az ügyben.

Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője a lapnak elmondta: az esti órákban és a hét végén a legrosszabb a helyzet, a szórakozóhelyek némelyikén a pultosok alig adnak nyugtát a vendégeknek, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül végzik tevékenységüket, és az is előfordult, hogy az egész éjszaka a pult mögött állók papíron csak négy órát dolgoznak, a taxisok is több esetben elmulasztják az adóügyi igazolást kiállítani.

Index:

Egy friss tanulmányból kiderült: többek között Excel-hibát és tudatosnak tűnő csúsztatásokat is tartalmazott az a tanulmány, ami alapján a kormányok a válság kezdete óta alapozzák a megszorításaikat. A tanulmány alapállítása, hogy a GDP 90 százalékát meghaladó államadósság lassítja a gazdaság növekedését. A hibák ellenére a konszenzus továbbra is az, hogy az államadósság veszélyes.

Oroszország egereket és tarajos gőtét küldött az űrbe
Egy hónapos útra indult egy egerekkel és tarajos gőtékkel teli űrhajó, a Föld körüli pályán mozgó űrhajóval a Marsra tartó utat szeretnék előkészíteni. Összesen 45 egeret és 15 tarajos gőtét küldtek az űrbe. A Szojuz a Bajkonurban lévő űrkikötőből indult el pénteken. Az úgynevezett Boin-M kabinban ezen kívül csigák és versenyegerek is utaznak.

Portfolio.hu

A lap egy fotósorozatot közöl a legkülönlegesebb tetőteraszokról Budapesten. A képeket a Google Maps-en barangolva szedték össze. A képeken lévő házak lehetnek lakóházak és irodaházak egyaránt, esetleg egyéb funkciójú ingatlanok is, így egyes tetőterek vélhetően nem magánszemélyekhez tartoznak. Találtak különleges tetőteraszokat például a Deák Ferenc utcában, a Deák téren és az Erzsébet téren is.

Pénzcentrum.hu

Egy átfogó felmérés szerint pocsék szinten állnak a magyar boltok az árak feltüntetése tekintetében. A vizsgálat az üzletek felében talált árfeltüntetésre vonatkozó szabálytalanságot, a legrosszabb a helyzet a kisebb élelmiszer-, és hús-hentesáru üzletekben, de a hobbi-, szabadidő, illetve barkácsboltokban, pékségekben és a vásárcsarnokokban, piacokon is szép számmal akadnak szabálytalanságok.

Napi Gazdaság:

Lassan haladnak a hulladékberuházások. A Környezet és Energia Operatív Program keretében a hulladékgazdálkodási rendszerek fejlesztésére rendelkezésre álló 120 milliárd forintos keretből 20 hulladékgazdálkodási projektet támogattak, a leszerződött összeg eléri a 76 milliárd, a kifizetés pedig a 11,7 milliárd forintot - tudta meg a lap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. A benyújtott és kifizetésre váró számlaállomány az NFÜ április 8-i adatai szerint e projekteknél 316,5 millió forint.