eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jelentős létszámleépítés az állami mobiltársaságnál

A Világgazdaság pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a dolgozók több mint felét érintő leépítésre kerülhet sor a közeljövőben az MPVI Mobil Zrt.-nél.

A lap keddi számában emlékeztetett: a Posta, a Magyar Villamos Művek és a Magyar Fejlesztési Bank vállalataként létrejött állami mobilszolgáltatónak még 2012. január végén ítélte oda a 900 megaherzes frekvencia egy részét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A döntést azonban a már működő mobilcégek megtámadták, és 2012. szeptember 17-i ítéletében a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a tender eredményét. Az NMHH megtámadta a döntést, amit azonban a Kúria február 26-án megerősített. Ez azt jelenti, hogy az MPVI Zrt. nem használhatja a 12,7 milliárd forintért megvásárolt frekvenciát - tette hozzá a lap.

A társaságnál dolgozókat - sajtóhírek szerint 64 főt - nem küldték el - írta a Világgazdaság, amely a tervezett leépítésről megkérdezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, ahol azt válaszolták: a tulajdonosok vizsgálják a lehetőségeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×