Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BÉT: az OTP volt a nap pozitív meglepetése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 150,48 pontos, 0,84 százalékos emelkedéssel, 18 059,60 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 5,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője elmondta, hogy a hétfői esést korrigálta kedden a BUX, miközben Nyugat-Európában tovább gyengültek a tőzsdemutatók. Kifejtette: bár a magyar piacon alacsony volt a forgalom, a hétfői minimumszintek támaszként működtek a nagyobb papíroknál, így az OTP-nél és a Molnál is, amelyek nagyot erősödtek.

A Magyar Telekom ugyanakkor a 417 forintos támasz alatt zárt - hívta fel a figyelmet Német Sándor, hozzátéve: vélhetően azért maradhat el osztalékfizetés előtti rali, mert a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nemrég bejelentette, nem hosszabbítja meg automatikusan a mobilszolgáltatók frekvenciáit.

Német Sándor elmondta: a konvergenciaprogrammal kapcsolatos keddi bejelentés mérsékelten hatott a BÉT-re, nem érte meglepetésként a befektetőket.

Králik István, a KBC üzletkötője kiemelte, az OTP emelkedése volt a nap pozitív meglepetése; az erősödésnek szerinte nem volt különösebb indoka. Hozzáfűzte: a konvergenciaprogramban nincsenek megszorító intézkedések, így a tőzsdei cégek megkönnyebbültek, esetleg ez hajthatta fel az OTP árfolyamát.

A Mol 250 forinttal, 1,59 százalékkal 16 000 forintra erősödött, 936,4 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 1,79 százalékkal 4540 forintra nőtt, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,19 százalékkal 415 forintra csökkent, forgalma 633,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,15 százalékkal 34 150 forintra esett, a részvények forgalma 345,6 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott 18 600 forintot ért, forgalma 57,6 millió forint volt.

A BUMIX 979,93 ponton zárt kedden, ez 2,88 pontos, 0,29 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.