eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

KSH: az építőipar termelése 7,2 százalékkal nőtt februárban

Az építőipar termelése 7,2 százalékkal nőtt februárban a nyers és a munkanap-tényezővel kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz, januárhoz képest 2,3 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Tavaly szeptember óta először nőtt a termelés éves összehasonlításban.

A növekedéshez az egy évvel korábbi alacsony bázis mellett a kedvező időjárás járult hozzá: a tavaly februárinál 5,8 fokkal magasabb volt a napi átlagos középhőmérséklet.

Februárban az épületek építése - az egy évvel korábbi 19,7 százalékos visszaesést követően - 10,5 százalékkal nőtt. Az egyéb építmények építése 1,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi 7,9 százalékos visszaesés után.

A szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építése 3,9 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké nem változott januárhoz képest.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×