eur:
393.92
usd:
369.26
bux:
65822.65
2024. április 23. kedd Béla

Növekedésnek indult a régiós ingatlanpiac

A kelet-közép-európai befektetési ingatlanpiacra érkező tőke 2,6 milliárd eurót tett ki az első negyedévben, ami háromszorosa a tavalyi azonos időszakban mért összegnek és a legmagasabb 2008 első negyedéve óta - közölte a CBRE ingatlantanácsadó legfrissebb kutatási adatait szerdán.

Az idén eddig Oroszország bizonyult a legaktívabb piacnak 1,8 milliárd euróval, de néhány kisebb régiós gazdaság is számottevő bővülést mutatott.

A legjelentősebb tranzakciókat Moszkvában kötötték: a Metropolis bevásárlóközpontot 900 millió euróért vette meg a Morgan Stanley Real Estate Investing, és az AFI Development is lezárta a Kreml közelében fekvő Aquamarine III. bevásárlóközpont felvásárlásának még fennmaradó 50 százalékát. Lengyelországban a varsói Green Corner (vevő a RREEF) és a New City (vevő a Hines Global REIT) értékesítése volt a két legnagyobb ügylet.

Továbbra is az irodai és kiskereskedelmi ingatlanok a legvonzóbbak, 44, illetve 37 százalékot hasítva ki a piacból. Az ipari ingatlanok ügyletei is egyre jelentősebbek, immár 19 százalékos forgalmat jelentettek a teljes befektetési piacon az első negyedévben.

Magyar tranzakció nem szerepel a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×