Szálláshelyek közösségi piactérről

InfoRádió / MTI
2013. április 5. 12:30
Magyarországon is dinamikusan terjeszkedik a különleges szálláshelyeket kínáló közösségi fogyasztói oldal, az Airbnb, amelynek közvetítésével a Magyarországon töltött és a magyar utazók által külföldön eltöltött vendégéjszakák száma 2012-ben egyaránt több mint 400 százalékkal nőtt.

Lena Sönnichsen, az Airbnb Európáért és Ázsiáért felelős közösségi média és pr-vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, már több mint 1800 szálláshelyük érhető el Magyarországon, többségük a fővárosban. Tavaly szilveszterkor több mint 1000 vendégük tartózkodott Budapesten. Az átlagos tartózkodási idő tavaly hat éjszaka volt.

Az Airbnb olyan közösségi piactér, ahol a felhasználók nemcsak kiadhatják saját lakásukat, hanem számtalan különleges szálláshely - a lakások mellett például kastély, vitorlás - között válogathatnak szerte a világon. A felületen több mint 300 ezer szálláshely böngészhető 192 ország több mint 35 ezer városában. A 2008-ban alapított vállalat weboldalán eddig összesen több mint 4 millióan foglaltak szállást, ebből 3 millióan tavaly.