eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Megtört az EU kiskereskedelmének lendülete

Februárban megtört a kiskereskedelmi forgalom lendülete az Európai Unióban.

Az Eurostat pénteken közzétett adatai szerint a forgalom volumene 0,3 százalékkal csökkent az euróövezet országaiban januárhoz képest, amikor még 0,9 százalékos volt a növekedés. Az egész unióban stagnált a forgalom a januári 0,8 százalékos bővülést követően.

Éves összevetésben 1,4 és 0,2 százalékkal esett vissza a forgalom februárban az euróövezetben és a huszonheteknél.

A tagországok közül tizenkettőben csökkent, tízben nőtt a forgalom, a többieknél stagnált. Az előző év februárjához képest a legnagyobb mértékben, 9,7 százalékkal Spanyolországban zsugorodott a kiskereskedelem, a legnagyobb növekedést pedig Luxemburg mutatta fel, 17,3 százalékot.

Magyarországon a KSH csütörtöki közlése szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 1,4 százalékkal csökkent februárban az előző év azonos időszakához képest a januári 2,6 százalékos visszaesés után.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×