eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Netrisk: év közben kétharmaddal drágább a kötelező biztosítás

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) év végi kampányában tapasztalt 11 700 helyett átlagosan 19 800 forintért kötöttek kötelező biztosítást az autósok az idei első negyedévben - közölte a netrisk.hu internetes alkusz.

A 69 százalékkal magasabb átlagos díjszint ellenére az erre jogosult autósoknak 12 százaléka élt a biztosításváltás lehetőségével az első negyedévben. Ugyanez az arány a legutóbbi kampány időszakában, a múlt év november-decemberében 28 százalék volt.

A netrisk.hu saját adataiból azt a következtetést vonta le, hogy az évközi, magasabb díjak nem a biztosítók időközben végrehajtott tarifaemelésének a következményei. Az egyik ok az, hogy évközben jóval nagyobb azok aránya, akik új belépőként, vagy egy további autó megvásárlásakor A0 kategóriában kötnek kötelező biztosítást, a másik ok pedig az, hogy a kgfb kampányon kívül látványosan csökken az autósok figyelme a váltás, és az azzal járó megtakarítás lehetősége iránt.

A kgfb törvény módosítása tette lehetővé azt, hogy ez év elejétől a biztosítók ne csak évente egyszer - január 1-jétől - változtathassák tarifáikat, hanem év közben is. Év közben csak azok az autósok válthatnak biztosítót, akiknek akkorra esik a biztosítási évfordulójuk.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×