eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Mol igazgatósága 46 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja

A Mol igazgatósága 46 milliárd forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a 2012-es üzleti évre vonatkozóan az április 25-i rendes éves közgyűlésen - derül ki a társaság honlapján közzétett dokumentumokból.

A javasolt összeg kismértékű növekedést jelent az előző évi osztalékfizetéshez képest, annak ellenére, hogy a speciális tételek nélküli nettó eredmény 2012-ben csökkent az előző évhez képest.

A Mol igazgatósága egyúttal azt is javasolja a társaság közgyűlésének, hogy Hernádi Zsoltot 2013. május 1-jével újabb öt évre a Mol igazgatósági tagjává válassza. A Mol elnök-vezérigazgatójának igazgatósági tagsága 2014. február 24-ig érvényes, de annak érdekében, hogy a mandátum lejártakor ne kelljen rendkívüli közgyűlést összehívni, az igazgatóság azt javasolja, hogy az idei rendes közgyűlés válassza újra Hernádi Zsoltot. Ennek megfelelően Hernádi Zsolt április 30-ával formálisan lemond tagságáról.

Az igazgatóság egyúttal javasolja Mulham Al-Jarf igazgatósági tagságának megújítását is 2018. április 24-ig, amivel a Mol tovább erősíti hosszú távú stratégiai szövetségét az Oman Oil Companyval.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×