A Mol igazgatósága 46 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja

InfoRádió / MTI
2013. április 3. 19:46
A Mol igazgatósága 46 milliárd forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a 2012-es üzleti évre vonatkozóan az április 25-i rendes éves közgyűlésen - derül ki a társaság honlapján közzétett dokumentumokból.

A javasolt összeg kismértékű növekedést jelent az előző évi osztalékfizetéshez képest, annak ellenére, hogy a speciális tételek nélküli nettó eredmény 2012-ben csökkent az előző évhez képest.

A Mol igazgatósága egyúttal azt is javasolja a társaság közgyűlésének, hogy Hernádi Zsoltot 2013. május 1-jével újabb öt évre a Mol igazgatósági tagjává válassza. A Mol elnök-vezérigazgatójának igazgatósági tagsága 2014. február 24-ig érvényes, de annak érdekében, hogy a mandátum lejártakor ne kelljen rendkívüli közgyűlést összehívni, az igazgatóság azt javasolja, hogy az idei rendes közgyűlés válassza újra Hernádi Zsoltot. Ennek megfelelően Hernádi Zsolt április 30-ával formálisan lemond tagságáról.

Az igazgatóság egyúttal javasolja Mulham Al-Jarf igazgatósági tagságának megújítását is 2018. április 24-ig, amivel a Mol tovább erősíti hosszú távú stratégiai szövetségét az Oman Oil Companyval.