eur:
394.62
usd:
369.51
bux:
65597
2024. április 23. kedd Béla

Londoni elemzők: meglepő a magyar kérés

"Meglepőnek" nevezték csütörtöki értékelésükben londoni pénzügyi elemzők, hogy Magyarország rugalmas hitelkeretet kért a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF).

Orbán Viktor miniszterelnök előző napi brüsszeli tárgyalásai után - az unióval és a valutaalappal folyó tárgyalások állását firtató kérdésre - azt mondta: Magyarország képes a piacról finanszírozni magát, az IMF-től pedig rugalmas hitelkeretet szeretett volna kapni, amely biztonsági hálóként szolgálhatott volna, de ezt egyelőre nem kapta meg.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetők számára Magyarországról összeállított, csütörtökön ismertetett helyzetértékelésükben úgy fogalmaztak: mivel az IMF már több mint egy évvel ezelőtt egyértelműen világossá tette, hogy erről a hitelkeretféléről Magyarország esetében nem lehet szó, "valamelyest meglepőnek" tűnik, hogy egyáltalán felmerült magyar részről ilyen irányú kérés.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×