Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Levelet küld az Elmű a rezsicsökkentésről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Minden ügyfelének levelet küld az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport, hogy tájékoztasson a 10 százalékos rezsicsökkentésről és annak következményeiről.

10 százalékkal csökkentette az áram árát az ELMŰ-ÉMÁSZ - szögezi le a lakosságnak szánt levelében a társaságcsoport. A villamos energia ára 3 részből tevődik össze: az energia ára, a hálózati rendszer üzemeltetése, valamint az adók, ennek kapcsán az áramszolgáltató leszögezi: a Magyar Energiahivatal rendszeresen ellenőrzi az áramszolgáltatók működését és árait, amelyet egyébként törvény is meghatároz, az áram árának pedig több mint háromnegyede adó és egyéb, állami és más vállalatokhoz folyó bevétel.

A közleményben olvasható: Magyarországon a villamos energia ára alacsonyabb, mint Európa legtöbb országában, a probléma ott van, hogy a magyar átlagfizetés viszont csak töredéke az európai béreknek.

A társaság szólt arról is, hogy a lakossági áramszolgáltatás évek óta veszteséges, a mostani árcsökkentés után viszont kevesebbet tudnak költeni a hálózatok felújítására, ami azért probléma, mert manapság például fele annyi az áramszünet, mint mondjuk 10 éve, azaz, ha a karbantartásra kevesebb pénz jut, az a szolgáltatás minőségének romlását hozhatja.

További következménye a rezsicsökkentésnek, hogy kevesebb munkát tudnak adni az alvállalkozóknak, beszállítóknak. A levelet hamarosan minden ügyfél kézhez kapja.