eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

IMF: a készenléti megállapodásról szóló tárgyalásokat felfüggesztették

Felfüggesztették a tárgyalásokat Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap között a készenléti megállapodásról - jelentette be az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója.

Gerry Rice emlékeztetett arra, hogy 2012 elején a felek olyan intézkedésekről tárgyaltak, amelyekkel Budapest egy készenléti megállapodáshoz jutott volna. Hozzátette: ezt a magyar kormány elővigyázatossági hitelkeretként kezelte volna.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben azt mondta: az IMF visszautasította a rugalmas hitelkeretre vonatkozó magyar igényt, mindenképpen kölcsönt akart folyósítani, erre azonban Magyarországnak nincs szüksége.

Az IMF külkapcsolatokért felelős igazgatója arról is beszélt, hogy az elmúlt egy évben egy program támogatásáról tárgyaltak, arról, hogy elő tudják-e mozdítani azt egy készenléti megállapodással. Gerry Rice hozzátette: ez olyan eszköz, amelyet olyan országokra formáztak, amelyeknek a Magyarországéhoz hasonló igényei vannak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×