eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Amikor jó, ha nem figyel Magyarországra Európa

Ha megszüntetik Magyarország ellen a túlzott-deficit eljárást, akkor hazánk idén kikerülhet az Európai Bizottság figyelmének fókuszából - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfó Európai Elemző Iroda uniós szakértője.

Egy esetben lehetséges, hogy tavasszal nem szüntetik meg a Magyarország ellen 2004-ben kezdett túlzott-deficit eljárást - mondta Fóris György, a Bruxinfó Európai Elemző Iroda uniós szakértője.

Ha továbbra is úgy ítélik meg, először bizottsági oldalról, majd a tagországok pénzügyminiszterei ezzel egyetértenek, hogy azok az intézkedések, amelyek most már tartósan kedvező tendenciákat idéznek elő a magyar makro-gazdasági mutatókban, azok amelyeket egyes közgazdászok és politikusok unortodoxnak neveznek, azok nem fenntarthatóak, növekedés-ellenesek, veszélyesek általában a gazdasági növekedésre, netán az egységes piacban való harmonikus együttlét szempontjából is és ezért ezek káros jellege folytán kockázatosnak tartják őket és mint ilyet, arra próbálják szorítani az országot, hogy más módszerekkel - a többiekéhez hasonló hagyományosabb módszerekkel - érjen el hasonló eredményeket.

Fóris György azonban hangsúlyozta, hogy ez pusztán egy elméleti spekuláció, kevesebb mint 50 százalék az esélye ennek a forgatókönyvnek.

Ha egyébként a tudomásom szerint Budapesten is várt menetrend valósul meg, akkor tavasszal feloldják Magyarországot a költségvetési hiány eljárás alól és akkor megszűnik igazán problematikus országnak lenni. Kikerül a látókörből.

Kisebb ügyek, mint például a médiatörvényé, természetesen uniós szinten is napirenden maradnak, húzta alá Fóris György.

A teljes Arénát meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×