Stratégiai együttműködési megállapodást köt a Tata és a kormány

InfoRádió / MTI
2013. január 21. 06:00
Stratégiai együttműködési megállapodást ír ma alá a Tata Consultancy Services(TCS) és a magyar kormány.

A kabinet részéről Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a Tatától pedig Dinesh Thampi elnökhelyettes írja alá a megállapodást.

Az indai Tata Consultancy Services (TCS) a világ vezető informatikai-technológiai tanácsadó, üzleti outsourcing és tervezői szolgáltató szervezete. Magyarországi központját 2001-ben nyitotta meg; hazai tevékenysége elsősorban a banki, pénzügyi szolgáltatási, biztosítási, telekommunikációs és feldolgozóipari ágazatokra koncentrál.

A Tata világszerte 42 országban több mint 160 ezer szakembert foglalkoztat, magyarországi cége több mint 700 munkavállalóval, több mint húsz globális és európai ügyfél számára nyújt szolgáltatásokat.

A magyar kormány eddig a Coca-Colával, a Richter Gedeon Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, a Magyar Suzuki Zrt.-vel, a Hankook Tire Kft.-vel, a Microsoft Magyarország Kft.-vel, a GE Hungary Kft.-vel, a Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft.-vel, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.-vel és az IBM Magyarország Kft.-vel kötött stratégiai együttműködési megállapodást.