eur:
392.85
usd:
366.71
bux:
66235.51
2024. április 25. csütörtök Márk

Távozik a Magyar Posta vezérigazgatója

Távozik posztjáról Geszti László, a Magyar Posta Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, a tulajdonosi jog gyakorlójával, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel (MNV) kötött közös megegyezés alapján 2013. január 15-ével - közölte az MNV.

A vezérigazgatói feladatok ellátásával 2013. január 16-tól Varga Dezső üzleti vezérigazgató-helyettest bízza meg az MNV.

Az MNV közölte azt is, hogy a Magyar Posta igazgatósága elnökének Polacsek Csaba társasági portfólióért felelős főigazgatót nevezte ki, továbbá igazgatósági tag lett Lontai Dániel.

Geszti László a munkaviszonya megszűnésével egyidejűleg igazgatósági tagságáról is lemondott.

Geszti László 2011. szeptember 1-jétől töltötte be a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatói pozícióját, vállalva, hogy a társaságot felkészíti a 2013-as piacnyitásra. Geszti László ezt a vállalást a posta menedzsmentjével együtt sikerrel teljesítette. A társaság eredménye 2012-ben az előző évhez képest javult, és megtörténtek azok az átalakítások, amelyek a szabad piacon való részvételhez szükségesek voltak - áll az MNV közleményében.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×