Még ma lehet választani a kisvállalati adót

Infostart
2013. január 15. 07:12
Kedd estig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó, azaz a kiva hatálya alá. Ezt követően az érintett cégek már csak jövőre választhatják az új adózási formát.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint a kedvezményes adózási forma csökkenti a kisvállalatok adóterheit és a foglalkoztatottságot is növelheti. Linczmayer Szilvia, a hivatal adószakmai szóvivője kiemelte: a kivát azok a cégek választhatják, amelyek legfeljebb 25 fő alkalmazottal működnek, a másik feltétel pedig az, hogy a cégnek a bevétele ne érje el az 500 millió forintot.

A kisvállalati adó mértéke a törvény által meghatározott adóalap 16 százaléka, amelynek teljesítésével az érintett cég mentesül a társasági adó, a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás bevallása és megfizetése alól.

A bejelentést csak elektronikus úton lehet megtenni és a 12T203KV jelű nyomtatványt kell keresni, kitölteni és elküldeni az adóhatóságnak - tette hozzá a szóvivő. Bővebb tájékoztatást a kisvállalati adóról szintén az adóhatóság honlapján, a www.nav.gov.hu címen találhatnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást