Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Esik a forint is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Míg a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon összességében enyhén kedvező hangulatban indult a hét, addig ez a forintra továbbra sem hatott: egy fontos szintről ismét a gyengülés irányába mozdult az euróval szembeni árfolyam. A jegyzések 298 felett is jártak, ez héthavi forintmélypont, majd némi forinterősödés indult.

A forint esése miatt a svájci frankhitelesek továbbra sem tudnak örülni annak, hogy a frank bő egyéves mélypontra bukott az euróval szemben - írja a Portfolio.

Bár a nemzetközi részvénypiaci hangulat egyre javul (a német DAX-index már 7780 pont körül, ötéves csúcsa közelében jár), ez továbbra sem segíti a forintot. Az erősödési kísérlet 296,5 körül gyorsan kifulladt, az euró jegyzései újra 297,5 körül járnak a bankközi piacon.

A dollár kurzusa 222,5 körül, a svájci franké 243 körül jár. A jó részvénypiaci hangulatban egyébként a magyar részvénypiac is mentel felfelé, ami leginkább az OTP 2 százalék közeli emelkedésével függ össze (4400 forint közelében jár a bankpapír árfolyama). A BUX 1 százalékos emelkedést mutat.

A forint délelőtti erősödése mellett a cseh korona és a lengyel zloty is kezdett visszakapaszkodni valamelyest az euróval szemben. Az utóbbi bő két hét mozgása alapján a forint a középmezényben jár az euróval szemben a másfél százalékos gyengülésével.