Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Állami kamattámogatású lakáshitel: bővülhet az igénylők köre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több ponton is változtak tavaly év végén az állami kamattámogatású lakáshitel feltételei, ezek mindegyike bővítheti az igénylők körét - mondta az FHB Bank vezérigazgató-helyettese.

Bővíthetik az igénylők körét az állami kamattámogatású hitelek tavaly év végén elfogadott módosításai - mondta az FHB Bank vezérigazgató-helyettese.

Tokodi Gábor az InfoRádióban hangsúlyozta: a törlesztés kiszámíthatóbb lett, és nagyobb összegű hitel érhető el. Januártól egyebek mellett nem csökken folyamatosan, hanem öt évig fix a kamattámogatás, amely használt lakás esetén 20, újnál pedig 30 millió forint értékű ingatlanig igényelhető.

Tokodi Gábor hozzátette: az adminisztráció is könnyebb lett. Óriási fellendülésre nem számít a szakember, de véleménye szerint valamekkora hatása lesz a változásoknak. Tokodi Gábor szerint egyre többen vannak azok, akik a válság, a bizonytalan gazdasági környezet miatt halasztották a lakásvásárlást, a pozitív változások viszont ösztönözhetik őket.

Több ezren érdeklődtek a támogatott hitel nyár végi megjelenése óta a pénzintézeteknél a feltételekről - mondta az FHB Bank vezérigazgató-helyettese. Tokodi Gábor kiemelte: az egyik leggyakoribb kérdés a hitel, illetve a törlesztőrészlet kiszámíthatóságára vonatkozott.

Az érdeklődők az interneten találhatnak olyan egyszerű alkalmazásokat, amelyek segítségével gyorsan kideríthető: jogosultak-e az állami támogatásra.

További részletek csütörtök este a Vállalatok és Piacok című gazdasági magazinban.

Hanganyag: Panulin Ildikó