eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Állami kamattámogatású lakáshitel: bővülhet az igénylők köre

Több ponton is változtak tavaly év végén az állami kamattámogatású lakáshitel feltételei, ezek mindegyike bővítheti az igénylők körét - mondta az FHB Bank vezérigazgató-helyettese.

Bővíthetik az igénylők körét az állami kamattámogatású hitelek tavaly év végén elfogadott módosításai - mondta az FHB Bank vezérigazgató-helyettese.

Tokodi Gábor az InfoRádióban hangsúlyozta: a törlesztés kiszámíthatóbb lett, és nagyobb összegű hitel érhető el. Januártól egyebek mellett nem csökken folyamatosan, hanem öt évig fix a kamattámogatás, amely használt lakás esetén 20, újnál pedig 30 millió forint értékű ingatlanig igényelhető.

Tokodi Gábor hozzátette: az adminisztráció is könnyebb lett. Óriási fellendülésre nem számít a szakember, de véleménye szerint valamekkora hatása lesz a változásoknak. Tokodi Gábor szerint egyre többen vannak azok, akik a válság, a bizonytalan gazdasági környezet miatt halasztották a lakásvásárlást, a pozitív változások viszont ösztönözhetik őket.

Több ezren érdeklődtek a támogatott hitel nyár végi megjelenése óta a pénzintézeteknél a feltételekről - mondta az FHB Bank vezérigazgató-helyettese. Tokodi Gábor kiemelte: az egyik leggyakoribb kérdés a hitel, illetve a törlesztőrészlet kiszámíthatóságára vonatkozott.

Az érdeklődők az interneten találhatnak olyan egyszerű alkalmazásokat, amelyek segítségével gyorsan kideríthető: jogosultak-e az állami támogatásra.

További részletek csütörtök este a Vállalatok és Piacok című gazdasági magazinban.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×