Gyuris: A kis- és középvállalkozások tervezhetnek bankváltást

Infostart
2012. november 23. 13:13
A kis- és középvállalkozásokra lehet a legnagyobb hatása a tranzakciós adóval kapcsolatos változásnak - mondta a Magyar Bankszövetség alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Nem fogja megváltoztatni a lakossági és a nagyvállalati bankolási szokásokat a jövő évtől megemelt tranzakciós adó - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Bankszövetség alelnöke, aki azonban hozzátette: a kisvállalkozások esetében előfordulhat szolgáltató-váltás.

Gyuris Dániel úgy véli, az első negyedév arról fog szólni, hogy a pénzforgalmára érzékenyebb ügyfélkör alapos elemzéseknek veti alá a jelenlegi banki szolgáltatóját, és dönteni fog. A bankok természetesen versenyezni fognak ezekért az ügyfelekért, és még jobban felértékelődik az ügyfél komplex értékelése.

Arra a kérdésre, hogy fennáll-e annak a veszélye, hogy a nagyvállalatok külföldi bankokba viszik a pénzüket, a Bankszövetség alelnöke azt mondta: ez az ügyfélkör döntően egyedi szolgáltatásokkal kötődik bankjához, így az új pénzforgalmi illeték terhéről való beszélgetés a nagyvállalati ügyfél és a pénzintézet közötti egyezség része.

A beszélgetést teljes terjedelmében meghallgathatja, ha ide kattint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást