Így vadásszák le a magyar kalózokat

Infostart
2012. november 14. 16:33
Éjjellátó berendezésekkel figyelik a Cinema City mozikban az új James Bond-film, a Skyfall nézőit. Azért van erre szükség, hogy megelőzzék a sikerfilmek rögzítését - mondta az InfoRádiónak a húsz magyarországi filmszínházat működtető I. T. Magyar Cinema Kft. marketing és pr-igazgatója.

A Harry Potter film magyarországi premierjét egy nappal el kellett halasztani, mert Magyarországon annyira erős a kalózkodás, vagyis illegálisan rögzített filmek kerülnek a világhálóra - nyilatkozta az InfoRádiónak Buda Andrea. Emiatt bizonyos filmek esetében éjjellátó távcsövekkel figyelik vetítés közben a közönséget, hogy kiszűrhessék a kalózokat.

A távcsövek ahhoz hasonlóak, amilyeneket a vadászok használnak éjjelente.

Az illegális rögzítés bűncselekménynek számít - tette hozzá az igazgató.

Eddig egy kalóz "bukott le", de később kiderült, hogy nem illegális cselekményt valósított meg, csupán pityókás állapotban helytelenkedett a moziban.

Buda Andrea arról is beszélt, hogy ők arra is nagyon ügyelnek, hogy az ellenőrzések semmilyen módon ne zavarják a kikapcsolódásra vágyó közönséget. Mint mondta, gyakran a külföldi stúdiók határozott kérésére kell megfigyeléseket végezniük.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást