Így alakul a magyarországi vezérigazgatók hangulata

Infostart
2012. november 9. 15:19
Globálisan tizenhatodik éve, Magyarországon második alkalommal készíti el a vezérigazgatói felmérését a PWC. A pénzügyi tanácsadó cég adó és jogi üzletágának vezetője, Lőcsei Tamás elmondta: az idei felmérés fókuszában az áll, hogyan készítik fel a vezetők cégüket a rendkívül bizonytalan világgazdasági környezetre. Egyre több a stagnáló, vagy éppen a túlélésért küzdő cég, és általában a hangulat sem túl pozitív, de a részletekről majd csak jövő tavasszal számolnak be.

Igyekszünk minden ágazatra kiterjedően felvenni az interjúkat, a vállalatvezetőket személyesen keressük fel - mondta Lőcsei Tamás, a PWC Magyarország adótanácsadási és jogi üzletágvezetője az InfoRádió kérdésére. Próbálják azonos arányban megszólítani a hazai és a nemzetközi cégek képviselőit.

Már számos interjút felvettek, de Lőcsei Tamás nem árult el részleteket a felmérés eredményeinek publikálása előtt. Az eredményeket várhatóan 2013. februárjában, esetleg márciusban hozzák nyilvánosságra.

Lőcsei annyit elmondott, a vállalatok egy része arról számolt be, hogy nem tudtak növekedést felmutatni. Egyre több a stagnáló, vagy éppen a túlélésért küzdő cég. Általában a hangulat sem túl pozitív, de a részletekről majd csak jövő tavasszal számolnak be.

Az előző évi felmérés tapasztalatiról itt olvashatnak.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást