Megkezdődött a lehalászási szezon a Hortobágyon - közölte a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. vezérigazgatója.
Lupsán Róbert elmondta: a másodszor megrendezett lehalászási ünnepen naponta 150-150 mázsa halat fognak ki és osztályoznak az érdeklődők előtt. Hozzátette: november végéig összesen 10 ezer mázsa pontyot és 3 ezer mázsa busát emelnek ki a partra, ami az összes lehalászott mennyiség 90 százaléka. A többi 10 százalék különféle ragadozó: harcsa, kárász és keszeg.
Lupsán Róbert hangsúlyozta: A lehalászási ünnep fő célja közelebb vinni a halat a fogyasztókhoz és megkedveltetni velük a különféle halételeket.
A kétnapos rendezvényen halételfőző-verseny, kézművesutca, bor- és pálinkaház, családi programok, koncertek és táncbemutatók várják az érdeklődőket.