eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A dohánytermékek jövedéki adóemelése erősítheti a feketekereskedelmet

A dohányipari termékek hirtelen és jelentős jövedéki adóemelése - és az ezzel együtt járó áremelkedés - miatt Magyarország tranzitországból könnyedén a dohánycsempészek egyik célországává válhat - foglalt állást a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége.

A szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a feketekereskedelem nemcsak a dohányipari szereplők, hanem az állami költségvetés és a fogyasztók számára is komoly veszélyeket rejt.

Fontosnak tartják, hogy olyan intézkedések szülessenek, amelyek nem teremtenek lehetőséget a feketepiac méretének további növekedéséhez, illetve az illegális termékek terjedéséhez.

Két olyan kiemelkedően fontos dohányipari szabályozási terület van, amelynek jelentős kihatása lehet az illegális piacra, ezek: a jövedéki adó emelésének mértéke és struktúrája, valamint a trafiktörvény bevezetése.

A szövetség olyan kiszámítható szabályozási környezet kialakítását sürgeti, amely szem előtt tartja a feketepiac alakulásának tendenciáit is - fejeződik be a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×