eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma

Együttműködési megállapodást kötött az IPOSZ és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal

Az ipartestületekbe tömörült mikro-, családi, kis- és középvállalkozások működésének javítása, a foglalkoztatás bővítése érdekében együttműködési megállapodást kötött az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) - közölte az IPOSZ.

A szövetség tájékoztatása szerint a határozatlan időre szóló megállapodást Németh László, az IPOSZ elnöke, és Komáromi Róbert, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főigazgatója írta alá a napokban.

A megállapodásban rögzített közös vállalások kiterjednek a munkavédelemre, a foglalkoztatás jogi és fizikai biztonságára, a szakképzési rendszer fejlesztésére, a pályaorientációra, a foglalkoztatási célok elérésére, a tananyag-fejlesztésekre és a szakmai vizsgakövetelmények kidolgozására.

A két szervezet közös célja a hosszú távú együttműködés kialakítása, a megyékben működő ipartestületek és a hivatal megyei egységei közötti kapcsolat erősítése. Megfogalmazták azt a szándékot is, hogy járási szintre is kiterjesztik az együttműködést, felhasználva azt az adottságot, hogy az ipartestületek szinte minden járásban megtalálhatók - közölte az IPOSZ.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatallal együttműködve az IPOSZ részt vesz a jogszabályok, szakmai előírások előkészítésében, végrehajtásában, összegyűjti a foglalkoztatási jogsértéseket, javaslatot tesz a megoldásukra. A szövetség bekapcsolódik a foglalkoztatási célú adatgyűjtésbe és feldolgozásba, az alapképzésből kikerülők foglalkoztatási lehetőségeinek felkutatásába, a szakképzés munkaerő-piaci igényekhez igazolódó fejlesztésébe, a pályaorientáció keretébe, a kézműipari hiányszakmák népszerűsítésébe, a munkaerő-igény feltárásába, a foglalkoztatást segítő programok kidolgozásába, a tananyag-fejlesztésekbe - hangsúlyozza az IPOSZ közleményében.

A foglalkoztatási kultúra érdekében az IPOSZ megteremti tagjai számára a Nemzeti Munkaügyi Hivatal "Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért" programjához történő egyszerű és gyors csatlakozásának feltételeit - írja közleményében az IPOSZ.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×