eur:
393.42
usd:
367.75
bux:
66361.7
2024. április 24. szerda György

Alig száz ponttal esett a BUX

Alacsony forgalomban pénteken is folytatódott az egész hetet jellemző lejtmenet a Budapesti Értéktőzsdén, a tőzsde részvényindexe, a BUX 97,97 pontos, 0,56 százalékos csökkenéssel, 17.387,11 ponton zárt.

Nagyon alacsony, mindössze 3,3 milliárd forint összértékű forgalomban a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest, kivételt a Richter jelentett, amely némiképp erősödni tudott.

A pénteki kereskedési napon nem lehetett letagadni, hogy nyár van - mondta Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője az alacsony forgalomra célozva. A nap egyetlen kiemelendő momentuma az volt, hogy a Mol forgalma ezúttal nagyobb volt, mint az OTP-é - tette hozzá.

A kereskedő kifejtette, hogy sem a nyugat-európai, sem a tengerentúli tőzsdéken nem történt szignifikáns elmozdulás, ebbe a trendbe illeszkedett a BÉT is. A tőzsdéken a hét közepén megindult negatív hangulat ugyan csillapodott kissé, ennek ellenére a magyar piacon az OTP folytatta az esést, és a blue chipek közül a legnagyobb mértékben, több mint másfél százalékkal csökkent az árfolyama. Sőre Balázs szerint azonban az alacsony forgalom miatt ebből nem érdemes messzemenő következtetést levonni.

Az üzletkötő szerint a jövő héten még a mostanihoz hasonló nyárias hangulat lehet a tőzsdén, de szeptembertől talán már felpöröghet a piac.

A Mol 75 forinttal, 0,46 százalékkal 16.100 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 59 forinttal, 1,62 százalékkal 3.572 forintra esett, forgalmuk 1,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,95 százalékkal 416 forintra gyengült, forgalma 146,0 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 255 forinttal, 0,65 százalékkal 39.650 forintra erősödött, a részvények forgalma 112,1 millió forintot ért el.

A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama nem változott 16.900 forintot ért, forgalma 25,9 millió forint volt.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1.037,42 ponton zárt pénteken, ez 5,82 pontos, 0,56 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×