eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Alaptőkét emelt a negyedik mobilszolgáltató

A cég alaptőke-emelése egy júniusi közgyűlés eredményeképpen megtörtént, amint azt a cégbírósági adatok is alátámasztják - közölte az MPVI Mobil Zrt. sajtóosztálya azután, hogy pénteken a Világgazdaság cikke szerint a negyedik mobilcég 14,1 milliárd forintos alaptőke-emelését hajtott végre.

A cégbírósági adatok szerint az emelés még július elején történt. Az emelés nem készpénzben, hanem vagyoni értékű jogok átadásával valósult meg.

A lap információi szerint a társaság tulajdonosai, a Magyar Posta (10 százalék), a Magyar Villamos Művek (45 százalék) és az MFB Invest (45 százalék) a részesedések arányában juttatott vagyoni jogokat a negyedik mobilszolgáltatónak: a posta például azt, hogy a logisztikai járművein hirdethet az MPVI, a postákon pedig előfizetőket gyűjthet.

A másik két cég frekvenciahasználati jogokat adott át.

Az MPVI Zrt. sorsát azonban nemcsak a tulajdonosok határozzák meg, hanem az a várhatóan szeptember 3-án meghozandó bírósági döntés is, amelyik az új mobilszolgáltató frekvenciahasználatára vonatkozik. A bíróság ugyanis július elején halasztás miatt nem módosította, illetve hagyta helyben azt a korábbi elsőfokú döntést, amely megtiltotta, hogy használatába vegye a cég azokat a frekvenciákat, amelyeket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) árverésén nyert el az év elején. A frekvencia-árverés végeredményét a már piacon lévő mobilszolgáltatók támadták meg.

Az új piaci szereplőnek az eredeti pályázati kiírás szerint 2012. december 31-ig kell megindítania saját szolgáltatását Budapesten, ágazati szakértők azonban eddig is úgy vélekedtek, igen valószínűtlen, hogy a társaság év végéig ki tudja építeni az ehhez szükséges hálózatot.

A céget alapító konzorcium a mobilszolgáltatáshoz elnyert blokkokért nettó 10 milliárd forintot fizetett. A hálózat kiépítése további tízmilliárdokba kerül, így ha a bíróság az MPVI-nek ad zöld lámpát, a tulajdonosoknak várhatóan hamarosan újabb tőkeemelést kell végrehajtaniuk.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×