eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

KSH: májusban ismét nőtt a külkereskedelem volumene

Májusban - az előző két havi csökkenés után - a kivitel volumene 4,4, a behozatalé 2,8 százalékkal nőtt a bázisszinthez képest - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az export euróban számolva három havi csökkenés után 1,9, az import két havi esést követően 2,8 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz mérve.

Az év első öt hónapjában a kivitel volumene 1,5, a behozatalé 0,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

A külkereskedelmi mérleg aktívuma 2,827 milliárd eurót tett ki, 425 millió euróval kevesebbet, mint 2011 első öt hónapjában.

A májusi 701 millió eurós exporttöbblet a legnagyobb szufficit tavaly szeptember óta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×