Nyereségbe fordult a Panasonic az első negyedévben

InfoRádió / MTI
2012. július 31. 16:33
Nyereséggel zárta a Panasonic vállalat a folyó pénzügyi év első negyedévét a tavalyi azonos periódusban elszenvedett veszteséggel szemben.

A Panasonic 1,81 ezer milliárd jen, a tavalyi első negyedévinél 6,0 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett üzleti eredményét közel hétszeresére, 38,60 milliárd jenre növelte a folyó pénzügyi év első negyedében, adózott eredménye pedig 12,81 milliárd jen nyereség lett az egy évvel korábbi 30,35 milliárd jen veszteség után.

A Panasonic költségcsökkentő programja 64 milliárd jennel járult hozzá a negyedéves üzleti eredmény javulásához, míg a jen árfolyamának erősödése 9 milliárd jennel csökkentette azt.

Az értékesítési árbevétel a laptévék iránti belföldi kereslet csökkenésének tudható be. A darabszám szerinti eladások csökkenése ellenére is az átszervezési programnak köszönhetően a televízió üzletág az első negyedévben nyereséget ért el.

A Panasonic nem változtatott éves tervén, amely 8,1 ezer milliárd jen értékesítési árbevétel után 260 milliárd jen üzleti eredményt és 50 milliárd jen nettó nyereséget irányoz elő.