eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Nő a kereslet a balatoni ingatlanpiacon

Élénkülő kereslet, stagnáló árak és visszatérő befektetők jellemzik a Balaton térségének ingatlanpiacát. Északon a panorámás, 10-15 millió forint körüli nyaralókat, családi házakat, telkeket keresik, a déli parton pedig az új építésű vagy újszerű, legalább 1,5-2 szobás lakások a népszerűek, 15-20 millió forintért.

Ismét egyre többen vásárolnak befektetési céllal ingatlanokat a tó partján - tudta meg az InfoRádió az OTP Ingatlanpont ügyvezető igazgatójától, Kosztolánczy Györgytől.

A Balaton északi partján a panorámás, 10-15 millió forint körüli nyaralók, családi házak és telkek keresettek, míg a déli parton az új építésű vagy újszerű állapotban lévő, legalább másfél-két szobás lakások a legnépszerűbbek 15-20 millió forint körüli vételárban.

2011-ben az ingatlanokat tekintve az ország legdrágább tíz kistérségéből öt a tóval volt határos, és a 280 ezer forintos átlagos négyzetméterárral a fonyódi és a siófoki kistérség Budapestet is megelőzi.

2011 vége óta egyértelműen élénkülésnek indult a Balaton-parti ingatlanok iránti kereslet, és a lendület a végtörlesztési hajrá lecsengésével sem hagyott alább, később pedig a nyári szezonra csúcsosodhat ki.

A Balaton déli partján a 15 millió forint körüli vételárú ingatlanokat keresik az ügyfelek - közölte Kosztolánczy Györgyöt, aki hozzátette, hogy a vízpart közelsége, a társasház és környezetének minősége akár 20 millió forint környékére is "feltornázhatja" az ingatlan árát.

Az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet arra is, hogy a kereséskor egyre inkább a praktikus szempontok érvényesülnek, így a tároló, a gépkocsibeálló megléte ma már elsődleges szempontnak számít.

A Balaton északi partján a legnépszerűbb környékek közé Balatonalmádi, Balatonfüred, Tihany és szomszédsága tartozik. Ezeken a területeken leginkább a 10-15 millió forint körüli kisebb nyaralók, családi házak és az építési telkek keresettek.

A régebbi típusú, jellemzően egyszobás nyaraló apartmanok iránt is megnőtt az érdeklődés. Ezekért 4-7 millió forint körüli összeget hajlandóak fizetni a vevők.

A piaci helyzetjelentésből kiderül: bár nagyon korlátozott számban, de újra jelentkeznek érdeklődők a Balaton-felvidéken található kis házakra, telkekre, amelyeknél a romantikus környezet és a balatoni panoráma mellett már kiépített infrastruktúrát, utat, közműveket is elvárnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×