Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs magyarázat arra, miért érkezett be sok hibás adóbevallás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az eddig beérkezett személyi jövedelemadó-bevallások közül minden negyedik hibás, éppen ezért két, a szervezet honlapján megtekinthető kisfilmmel kívánnak segíteni a bevallások elkészítésében - mondta el a szervezet adószakmai szóvivője.

Az eddig beérkezett 2,125 millió adóbevallás közül minden negyedik hibás. A többségében kis hibákról van szó, a javítást az adóhatóság fogja ezt megtenni, erről a bevallás készítője csak értesítést kap majd - közölte az InfoRádióval a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője. Linczmayer Szilvia elmondta: tavaly a hibás bevallások aránya nem érte el a 21 százalékot.

Különösen sok hibás bevallást kaptak az utolsó héten, amire nem találtak magyarázatot - tette hozzá.

A bevallások fele még nem érkezett be, ezért az utolsó pillanatban hatékony segítséget próbálnak adni az adózóknak két kisfilm elkészítésével, ezek a NAV honlapján tekinthetők meg - emelte ki a szóvivő.

Az egyik film lépésről lépésre bemutatja, hogyan kell letölteni a nyomtatványt, a másik pedig egy átlagosnak mondható példán vezeti végig a nézőt a bevallás sorain. Így bemutatja, hogy akinek munkaviszonyból származó jövedelme, két gyermeke és önkéntes kölcsönös biztosító pénztári befizetése van, hogyan töltse ki a bevallást.

{{video:http://youtube.com/v/JcSBRuZ2tkY}}

Hanganyag: Kaputa Júlia