eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb vitától tartanak közgazdászok Brüsszellel

Neves közgazdászok újabb, az unió és Magyarország közötti vitától tartanak a konvergencia-programban bejelentett tranzakciós illeték miatt.

Bod Péter Ákos közgazdász szerint az intézkedések bejelentése előtt célszerűbb lett volna kikérni az Európai Unió véleményét. "Ha jogi probléma nincsen a távközlési adóval, vagy a pénzintézeti műveletekre kivetett adóval, akkor azok be fognak épülni a magyar gyakorlatba, és bizonyos értelemben tartós bevételi forrást adnak a kormányzat számára" - vélekedett.

Rácz Margit, a Világgazdasági Kutató Intézet kutatási igazgatója úgy vélte, hogy a tranzakciós adó miatt várhatóan nagyon sok kérdést kap majd a kabinet az uniós pénzügyminiszteri tanácstól.

Szerinte a tranzakciós adóval rengeteg probléma van, egyrészt a módszereket illetően, másrészt, mert valahol kettős adóztatást jelent - márpedig ez mindenfajta szokásjoggal, szerződéssel ellenkezik - vélekedett Rácz Margit, hozzátéve: a távközlési szolgáltatási adó könnyebben védhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×