eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hernádi: Stabilizálódhat a pénzügyi környezet

A Mol elnök-vezérigazgatója szerint a konvergenciaprogram elfogadásával stabilizálódhat Magyarország pénzügyi környezete, ez pedig jótékony hatással lehet a cég eredményére 2012-ben. Hernádi Zsolt szólt arról is, hogy a Mol nem volt elégedett a Nabucco projektcég működésével, ezért döntöttek úgy, hogy kiszállnak a finanszírozásból.

A konvergenciaprogram elfogadása esetén stabilizálódhat Magyarország pénzügyi környezete, ami jótékony hatással lehet a Mol eredményére 2012-ben - mondta el a cég elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak a társaság közgyűlését követően.

Hernádi Zsolt kiemelte: markáns fejlődésre lehet számítani a csoporthoz tartozó kitermelés- és kutatástevékenységnél és folytatják a hatékonyságjavító programokat. Komoly beruházások kezdődnek el idén, Horvátországban például a kúthálózatot erősítik meg - tette hozzá.

Az elnök-vezérigazgató szerint relatív magasan maradnak a kőolajárak, aminek nem örülnek, ahogy a fogyasztók sem. Markáns fogyasztáscsökkenést tapasztalnak, és a fogyasztók árrugalmasságától függ, hogy folytatódik-e a visszaesés ebben az évben - emelte ki.

A fizetendő adókat - így a katasztrófavédelmi hozzájárulást is - belekalkulálták az idei terveikbe, így ezek nem befolyásolják a cég folyamatban lévő fejlesztéseit - közölte.

Hernádi Zsolt szólt arról is, hogy a Mol nem volt elégedett a Nabucco projektcég működésével, ezért döntöttek úgy, hogy kiszállnak a projekt finanszírozásából. Hangsúlyozta: ez nem érinti Magyarország ellátásbiztonságát, és a Mol továbbra is érdekelt abban, hogy alternatív gázvezetékek épüljenek.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×