Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ellenzéki vélemények Orbán Viktor brüsszeli tárgyalásairól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az ellenzéki pártok szerint a kormány újra meghátrált Brüsszelben, a miniszterelnök semmiben nem állapodott meg, és emiatt újabb megszorítások várhatók.

Az MSZP szerint semmiben nem sikerült megállapodnia Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnöknek és José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének. Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, hogy több vitás kérdésben, így az adatvédelmi biztos, illetve a bírák nyugdíjkorhatára ügyében is az Európai Bíróság dönt majd.

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélésen újra meghátrált, engedményeket tett és újabb visszavonulót fújt a gazdasági szabadságharcban. Balczó Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke hangsúlyozta, hogy a találkozó után nyilvánvaló, hogy a lakosságot terhelő adók életbe fognak lépni.

Az LMP üdvözölné, ha valóban elhárulnának az akadályok az IMF-fel való tárgyalások megkezdése elől. Heltai László, az ellenzéki párt szóvivője szerint a kormányfő brüsszeli bejelentését az Európai Bizottság döntése fogja megerősíteni vagy cáfolni.

Az LMP szóvivője kiemelte, hogy engednie kell a kormánynak a vitás kérdésekben, hiszen havi 10 milliárd forintjába kerül az országnak, hogy olyan dolgokhoz ragaszkodik, amelyek nem az ország, hanem csak a Fidesz érdekeit szolgálják.