eur:
395.3
usd:
371.23
bux:
65144.22
2024. április 19. péntek Emma

Küldjük a konvergencia programot Brüsszelbe

A hét elején küldi el a konvergencia programot Brüsszelbe a kormány - jelentette be Matolcsy György Nemzetgazdasági miniszter egy rendezvényen. Arról is beszélt, hogy államilag segített alternatív pénzügyi finanszírozási rendszer létrehozására van szükség.

A jövő hét elején küldjük el a Széll Kálmán-terv második változatát és a konvergencia programot Brüsszelbe - jelentette be Matolcsy György a KAVOSZ rendezvényén. A nemzetgazdasági miniszter szerint ezek bizonyítják majd, hogy a kormány sikeresen befejezi a költségvetési konszolidációt - innentől kezdve három százalék alatt marad az államháztartási hiány.

A miniszter szerint ezen a területen trendforduló volt tavaly, de a pénzügyi konszolidációnak még az elején tartanak.

Matolcsy György arról beszélt, hogy olyan gazdasági környezetben végzik el a konszolidációt, amikor nincs pénz a gazdaságban. Azt mondta, új finanszírozási rendszert kell kiépíteni.

A Széchenyi Kártya Programot - amellyel 1000 milliárd forintnál több hitelt helyeztek ki az elmúlt 10 évben - sikertörténetnek nevezte. Eljátszott a gondolattal, mi lett volna, ha az előző időszakban másmilyen a gazdaságpolitika. Bírálta az előző kormányokat, amelyek szerinte rosszul költötték el az uniós pénzt.

Úgy vélte, a 2004-es uniós csatlakozás után megnyíló történelmi esélyt nem tudta kihasználni Magyarország.

A Vállalkozók és Munkáltatók országos szövetségének elnöke, Demján Sándor kiegyezést sürgetett a bankokkal. Szerinte a jövőben a termelő beruházásokat kell támogatni, akár nulla kamatozású hitellel is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×