Milyen végzettséggel találunk könnyedén állást?

Infostart
2012. március 31. 17:30
Elsősorban felsőfokú informatikai végzettséggel rendelkező munkavállalókat keresnek a cégek ma a munkaerőpiacon - mondta a Profession.hu értékesítési vezetője. Zsédely Krisztián szerint a legfontosabb a nyelvtudás, két nyelv ismeretével már gyorsan elkelnek a piacon a jelentkezők.

Nyelveket beszélő informatikai vagy mérnöki végzettségű szakember - a magyar munkaerőpiac jelenlegi állása szerint biztosan állást talál az, akire illik ez a jellemzés. A Profession.hu értékesítési vezetője az InfoRádiónak elmondta: ezeken a területeken a legkönnyebb elhelyezkedni, mert óriási a kereslet, a kínálat viszont jóval alacsonyabb.

Az IT és a mérnöki szakma mellett a pénzügyi területen keresik a legtöbb munkaerőt a cégek - tette hozzá Zsédely Krisztián, aki szerint sok adminisztratív jellegű (asszisztensi és recepciós) állás is van.

A húszas éveiben járó főiskolát-egyetemet végzett generációnál még mindig az látszik, hogy nem beszélnek annyi nyelvet és úgy, hogy igazán kompetitívek legyenek az álláspiacon - emelte ki az értékesítési vezető, aki hangsúlyozta: az angol és német mellett jó, ha még legalább egy európai nyelvet beszél valaki, mert ez sokkal "eladhatóbbá" teszi őt.

Hanganyag: Panulin Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást