Károsak a magyar cégeknek a brüsszeli bírálatok?

Infostart
2012. március 12. 09:02
A Brüsszelből Magyarországot ért bírálatok ártanak a magyar vállalatoknak - ez volt az egyik markáns vélemény a Magyar Külügyi Intézetben pénteken rendezett konferencián.

A Brüsszelből érkező bírálatok nem befolyásolják pozitívan az országképet, de a régióban érezhetőek ezzel ellentétes megnyilvánulások is - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kifejtette:

Tokai Magdolna, a Magyar Villamos Művek üzletfejlesztési osztályvezetője úgy fogalmazott: az általuk a közeljövőben megcélozni kívánt négy ország számára "a negatív publicitás nem feltétlenül volt negatív."

Ferenc Szabolcs, a Mol társasági kapcsolatok igazgatója szerint viszont árt a magyar vállalatoknak a Brüsszelből egy ideje folyamatosan érkező bírálatok híre. Hozzátette ugyanakkor, hogy a negatív publicitást bizonyos esetekben fel lehet használni üzleti célokra.

Németh Zsolt elmondta: tervezik, hogy a jövőben egy végiggondolt kommunikációs, valamint kulturális diplomáciai lépéssorozattal hangsúlyosan figyelni fognak Magyarország nyugat-európai és térségbeli megjelenésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást