Az Egis közgyűlése 120 forintos osztalékot szavazott meg

InfoRádió / MTI
2012. január 25. 15:18
Az Egis Gyógyszergyár Nyrt. részvényenként 120 forint osztalékot fizet a 2011. szeptember 30-án zárult üzleti évének nyereségéből, erről egyhangúlag döntött a társaság szerdai éves rendes közgyűlése, amelyen a szavazatok 70,65 százalékát képviselő részvényes volt jelen.

Az osztalék megegyezik a korábbi években is kifizetett, a névértékre vetített 12 százalékos mértékkel. Az osztalékra fordított összeg összesen 934 millió forint.

A francia Servier 50,9 százalékos tulajdonában lévő, budapesti gyógyszeripari vállalat a magyar számviteli szabályok szerint 16,678 milliárd forint adózott nyereséget ért el a tavalyi üzleti évében. Az osztalék kifizetése után 15,744 milliárd forint kerül a társaság eredménytartalékába.

Poroszlai Csaba, a társaság gazdasági igazgatója az Egis nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerinti konszolidált beszámolóját ismertetve elmondta, hogy a vállalat összességében elérte üzleti célkitűzéseit: minden fő piacán forgalom bővülést tudott elérni, elegendő forrást biztosított a megújulásra, fejlődésre, a jövőbe való befektetésre, emellett pénzügyi ereje is jelentősen nőtt.