"A hangnem változása jelentősen javított az ország pénzpiaci megítélésén"

Infostart
2012. január 23. 19:17
Folytatódhat Magyarország pénzpiaci helyzetének javulása, ha sikeresen zárul kedden Orbán Viktor kormányfő tárgyalása az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval - mondta az InfoRádiónak a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva szerint az elmúlt héten már a retorikai változások is eredményt hoztak.

A múlt heti események megmutatták, hogy ha a magyar kormány kompromisszumkésznek mutatkozik a tárgyalásokon, akkor az jótékonyan hat a forint árfolyamára és az állampapírok hozamára - mondta az InfoRádiónak a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva emlékeztetett: bár nem született olyan megállapodás, ami megváltoztatta volna az eseményeket, de a hangnem változása jelentősen javított az ország pénzpiaci megítélésén.

Ha a dolgok a visszájára fordulnak, akkor könnyen rosszabb lehet a helyzet, de egy olyan tendencia látható, amiben a pénzpiac honorálja a kedvezőbb kijelentéseket - emelte ki.

A keddi Barroso-Orbán-találkozó döntő lehet, meghatározza, hogy mire számíthatunk a jövőben, de az nem várható, hogy érdemi döntések születnek - vélekedett Palócz Éva.

A Kopint-Tárki vezérigazgatója szerint a davosi világgazdasági fórumon is meg kell ragadni az alkalmat arra, hogy a kormány meggyőzze a fontos szereplőket, a gazdasági racionalitás irányába tesz lépéseket.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást