eur:
393.88
usd:
369.22
bux:
65894.82
2024. április 23. kedd Béla

Lemondott Kónya Péter

Lemondott Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, aki egyúttal kezdeményezte a vezérkari főnöknél hivatásos katonai szolgálati viszonya alóli felmentését.

Közleményében Kónya Péter emlékeztetett, hogy 13 évig vezette elnökként az FRDÉSZ-t. Lemondását hivatalosan ma jelentette be az elnökségi ülésen, de az december 1-i hatállyal érvényes.

Lemondását azzal indokolta, hogy az állandó átszervezések, költségvetési kényszer miatti drasztikus létszámleépítések, a jogszabályi környezet változása következtében a katonai életpálya kiürült, devalválódott. "A szolgálati törvények most elfogadott és tervezett változásainak eredményeként, érdekvédőként tisztességesen, következetesen (nem megalkuvó, korporatív módon) már nem lesz lehetőségem a hivatásosok, köztük a katonák érdekeit képviselni. A továbbiakban is eskümnek megfelelően akarok élni és cselekedni, így jelen helyzetben nem maradt számomra más út, mint szakszervezeti tisztségemről lemondani és kezdeményezni a szolgálati viszonyom alóli felmentésem."

Kónya Péter marad a Magyar Szolidaritási Mozgalom társelnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×