Lemondott Kónya Péter

Infostart
2011. december 5. 14:02
Lemondott Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, aki egyúttal kezdeményezte a vezérkari főnöknél hivatásos katonai szolgálati viszonya alóli felmentését.

Közleményében Kónya Péter emlékeztetett, hogy 13 évig vezette elnökként az FRDÉSZ-t. Lemondását hivatalosan ma jelentette be az elnökségi ülésen, de az december 1-i hatállyal érvényes.

Lemondását azzal indokolta, hogy az állandó átszervezések, költségvetési kényszer miatti drasztikus létszámleépítések, a jogszabályi környezet változása következtében a katonai életpálya kiürült, devalválódott. "A szolgálati törvények most elfogadott és tervezett változásainak eredményeként, érdekvédőként tisztességesen, következetesen (nem megalkuvó, korporatív módon) már nem lesz lehetőségem a hivatásosok, köztük a katonák érdekeit képviselni. A továbbiakban is eskümnek megfelelően akarok élni és cselekedni, így jelen helyzetben nem maradt számomra más út, mint szakszervezeti tisztségemről lemondani és kezdeményezni a szolgálati viszonyom alóli felmentésem."

Kónya Péter marad a Magyar Szolidaritási Mozgalom társelnöke.