eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kénytelen eladni a kocsmáit a Royal Bank of Scotland

Megválik nagy-britanniai kocsmáitól a Royal Bank of Scotland (RBS), a 918 ivót 422 millió fontért a holland Heineken veszi meg.

A 84 százalékban állami tulajdonú bank annak keretében értékesíti kocsmáit, hogy kénytelen eladni minden, nem a banki üzletághoz tartozó tevékenységét annak érdekében, hogy állami hiteleit törleszteni tudja.

A Heinekennek már 462 kocsmája van Nagy-Britanniában, és a mostani felvásárlással a legnagyobb pub-üzemeltető lesz az országban. A Heineken új brit ivóit a holland vállalat leánycége, a Scottish & Newcastle Pub Company üzemelteti majd.

Az RBS - a pénzügyi válság kitörése után a legsúlyosabban kivérzett brit nagybank - 25,5 milliárd font (7400 milliárd forint) költségvetési tőkepótlást kapott, amellyel az állam részesedése 84 százalékra emelkedett.

Az amerikai Lehman Brothers összeomlása utáni piaci pánikhelyzetben a brit kormány és a jegybank minden idők legnagyobb, összesen 500 milliárd fontos (145 ezer milliárd forintos) bankmentő programját indította el, amelynek keretében - évtizedek óta először - többségi állami tulajdonba kerültek brit nagybankok. A Royal Bank
of Scotlandben korábban 70 százalékos volt az állami részesedés, ez nőtt 2009 őszén 84 százalékra.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×