Az MSZP szerint hiba lenne az eva megszüntetése

Infostart
2011. november 3. 16:33
A kormány végre ráébredt arra, hogy egyeztetnie kell a bankokkal - így reagált a nemzetgazdasági miniszter és a Bankszövetség elnökének találkozójára az MSZP országgyűlési képviselője.

Józsa István, szocialista országgyűlési képviselő üdvözölte, hogy a gazdasági bizottság kiterjesztené a kedvezményes végtörlesztés lehetőségét a devizaalapú lakóingatlanra vonatkozó pénzügyi lízingszerződésekre is, továbbá hogy a parlament elé kerül a felszámítható kamatok és a teljes hiteldíj-mutató (thm) mértékének korlátozását célzó javaslat.

Remélik, hogy mind a kormány, mind a hitelprobléma megoldására javaslatot kidolgozó Magyar Bankszövetség figyelembe veszi majd az MSZP hónapokkal ezelőtt ismertetett kilencpontos javaslatcsomagját - fogalmazott.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Bankszövetség és a PSZÁF vezetőjével tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az arányos, egykulcsos adórendszer bevezetésével megszűnik az egyszerűsített vállalkozói adó létjogosultsága. Józsa István azonban úgy véli: hiba lenne az eva megszüntetése.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy a jövő évi költségvetés tervezete nem ad reményt a gazdasági növekedésre, így szerinte álom az a Matolcsy György által bejelentett cél, hogy 2012-ben a GDP legalább 1,5 százalékkal bővüljön.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást