Már gyorshajtási biztosítás is köthető a kötelező mellé!

Infostart
2011. október 31. 15:00
Már számolhatóak és köthetőek az internetes oldalakon a jövő évi kötelező biztosítások. Az autósok a kötelező díjak és a baleseti adó mellett számos, a kötelező mellé választható kiegészítő biztosítással is találkozhatnak, de mind közül kiemelkedik a hazánkban eddig még ismeretlen gyorshajtás biztosítás megjelenése - tudatta közleményében a Biztosítás.hu internetes alkusz.

Idén is folytatódik a biztosítók között az elmúlt évben indult és mára a kötelező biztosításokat is elérő szolgáltatási verseny, smelyben a biztosítók kiegészítő biztosítások hadával kívánják magukat megkülönbözni versenytársaiktól.

Sorra érkeznek az újabb és újabb ingyenes vagy nagyon kedvező díjért választható kiegészítő biztosítások. A tavaly megjelent kátyúkár, a szélvédő, a csökkentett térítésű CASCO-k (Light és Mini) után idén a vadkár, a kiegészítő élet és balesetbiztosítás, a megvehető európai assistance, az ingyenes utánfutó biztosítás, és legújabbként a gyorshajtás esetén térítő biztosítás.

Újdonság a magyar piacon

Az itthon eddig ismeretlen gyorshajtás biztosítás a kötelező mellé köthető meg. Az nem számít, melyik biztosítót választjuk, mert önálló kiegészítő biztosításról van szó, tehát minden kötelező biztosító mellé megvásárolható. A szolgáltatás gyorshajtás esetén 30 ezer forintig megtéríti a büntetett autós által lerótt bírságot, öt ezer forintos önrész mellett.

A biztosítás rendszámra szól, tehát a járművezetők köre sem korlátozott. Egy évben egyszer fizet, a járművet pedig bárki vezetheti. A Biztositás.hu szerint a gyorshajtás biztosítás nem a notórius gyorshajtóknak lett kitalálva, hanem arra, hogy az egyébként szabálykövető autósoknak ne fájjon annyira egy esetleges gyorshajtási bírság.

A gyorshajtás biztosítás 3.400, illetve 5.100 forintba kerül évente, attól függően, melyik biztosítónál van a kötelező biztosításunk. Ezt a díjat már egy közepes kötelező biztosító váltással ki lehet gazdálkodni, ami népszerűvé teheti a terméket. A KÖBE biztosító, aki a terméket ügyesen "Lassíts" néven hozta forgalomba, kár esetén felhívja a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire, és kommunikációja szerint a gyorshajtók utónevelését is céljául tűzi ki.

A hétfő reggeli adatok szerint a Biztositás.hu-n eddig váltó autósok közül minden negyedik választotta magának a gyorshajtás esetére szóló biztosítást, amiből látszik, hogy a termék új innovációt adhat a hazai biztosítási piacnak. Az alkusz szerint ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza, így az autósoknak a biztosítás birtokában sem ajánlott száguldani.